Blijf bij jezelf in alle fasen van je leven

door dec 20, 2020Geen categorie

Blijf bij jezelf in alle fasen van je leven

Vanaf het moment dat je wordt geboren doorloop je allerlei levensfasen. De babytijd, kindertijd, pubertijd en uiteindelijk de volwassenheid. Maar de volwassenheid kent diverse gradaties in fasen.
Denk aan (jong)volwassene, middelbare leeftijd en opvolgend de pensioenleeftijd.

In elke fase komen we als mens in een bepaalde ontwikkeling terecht. Gekenmerkt door het lichamelijke en mentale. Met ieder zijn/haar eigen verwachtingen en uitdagingen. De kunst is om in iedere fase als mens bij jezelf te blijven. Bij jouw eigen unieke persoonlijkheid inclusief alle kanten van jouw karakter. Dit vormt en kenmerkt immers jou als persoon.

Maar hoe blijf je bij jezelf gedurende deze levensfasen? Ik neem je graag mee.

De reis door iedere levensfase

Iedere fase bestaat uit nieuwe energie. Je groeit en krijgt te maken met lichamelijke, sociale en geestelijke veranderingen. Meestal gaat dit geleidelijk.

Deze verschillende fasen kan je ook beschouwen als een reis door het leven. Het liefst gelukkig, vol energie en in goede gezondheid. Om je energieker te voelen spelen voeding en sport een belangrijke rol. Maar het mentale gedeelte is minstens zo belangrijk. Wat ik hiermee bedoel?

  • Leef bewust. Sta langer stil in het moment. Geniet van wat er op dat moment is zonder aan andere onbelangrijke zaken te denken. Die boodschappen komen wel. Wat nu is, is nu.
  • Stop met de ander pleasen. Nee zeggen tegen de ander betekent ja zeggen tegen jezelf. Voor jezelf kiezen is de ultieme zelfliefde.
  • Wees bewust van je eigen gedachten. Een opeenstapeling van negatieve gedachten gaan over in eigen overtuigingen. Door je hiervan bewust te zijn kun je deze omzetten in het positieve.
  • Je hebt geen goedkeuring nodig. Het is menselijk om goedkeuring te willen. Het geeft je een geliefd gevoel. Maar een hunkering naar goedkeuring zorgt voor verdere verwijdering van jezelf. Creëert een bepaalde afhankelijkheid. Jij staat als een huis en je weet wat je kunt waardoor de goedkeuring van een ander overbodig is.
  • Accepteren en loslaten. Jouw verleden is het verleden. Laat los van wat is geweest en focus je op het heden en toekomst. Dit is het enige waar je nog invloed op hebt. Jouw verleden heeft jou gevormd en levenslessen gebracht.

 

Beschouw de reis door het leven als de reis naar jezelf

Als je bovenstaande toepast – in iedere levensfase – kom je dichter en dichter bij jezelf te staan. Energiek, vol vertrouwen en met liefde voor jezelf. Trek de juiste mensen aan die van jou houden om wie je bent.

Dit gaat onmogelijk van de een op andere dag. Deze reis naar geluk is de reis naar jezelf. Jouw wensen, verlangens en dromen zijn belangrijk en verdienen alle aandacht. Jouw bewustwording, jouw energie en jouw unieke persoonlijkheid.

Je hoeft dit niet alleen te doen!

Wat zou je doen als je de reis naar jezelf kan maken? Bekijk mijn onlinetraining en laat mij jou helpen bij het maken van deze reis. Kijk op: https://www.ericfernee.nl/jouwreis nu met 30% korting*! Gebruik de code JOUWREIS geldig tot en met 30-03-2021

Liefs,
Eric

 

*) let op: deze korting geldt alleen voor de volledige onlineversie van de training (basis).